Kedves Érdeklődők! Leendő támogatóink!

Angolszász területen régóta bevett szokás, hogy egy gyülekezet lelkészétől nemcsak gyülekezetépítő szolgálatot, de gyülekezet-fenntartó financiális tervet is elvárnak. Nálunk még nem ez az általános helyzet, de az "élet valósága" lassan rászorítja nemcsak a kisebb, de a közepes és nagyobb gyülekezetek presbitériumait is, hogy az adományokból fakadó bevételek időszakos hullámzását valahogyan kompenzálják. A biztonsággal kivitelezhető financiális terv alapját az egyházfenntartói járulékok adhatják, ami a hívek természetes fogyásából (haláleset) egyre csökken, ill. az elköltözéssel, munkahelyváltással kapcsolatos migráció következtében gyakran változik. Mit tehet ilyenkor a Magyarországi Evangélikus Egyház lelkésze?

Kér. Nem magának, gyülekezetének. Vannak, akik az Országos Egyház felé küldik kérő leveleiket, mások társadalmi kapcsolataikat mozgatják meg. Ha valami, teológus koromtól kezdődően igen nehezemre esett, az a kérés, a támogatási lehetőségek emlegetése, de egyházszeretetem, s a világ gazdasági lejtőn haladása szép lassan rákényszerít erre is...

Először is: kérem mindazokat, akik Tatai Ev. Gyülekezetünk vonzáskörzetében élnek, látogassanak el gyülekezetünkbe, ismerjenek meg minket, s amennyire tehetik, kapcsolódjanak be rendszeres programjainkba!

Másodszor: ha a ismersz evangélikusokat vonzáskörzetedben, kérlek címüket juttasd el hozzám, hogy ők is megkaphassák az információáramlást és a lelkiséget szolgáló időszaki újságunkat, a "Lutherrózsát".

Harmadszor: Add tovább honlapunk címét minél több embernek!

Negyedszer: adj lehetőséget másoknak, hogy megismerjék céljainkat, programjainkat, s ha tudsz, akkor keress segítő társakat emberbaráti szolgálatunkhoz, s kérd meg őket, ha tehetik, akkor adójuk 1%-ával támogassák a Magyarországi Evangélikus Egyázat! Technikai kódja: 0035

Ötödször: Ha mindezeken túl Isten megengedi számodra, hogy rendszeres vagy eseti adakozással is segíteni tudod gyülekezeti életünk tervezhetőségét, akkor gyülekezetünk pénztárosánál (Dóri) örömmel fogadjuk támogatásodat ill. ha teheted vagy egyszerűbb, akkor az alábbi számlaszámra tudjuk fogadni átutalásodat. Segítségedet, nagylelkűségedet előre is köszönjük!

Banki adataink a Tatai Pannon Takarékszövetkezetnél:
Evangélikus Egyházközség Tata
H-2890 Bárány u. 2.

számlaszámok:
63200119-14926282
HU64 6320 0119 1492 6282 0000 0000
BIC kód: TAKBHUHBXXX

"Isten áldása legyen a jókedvű adakozón, s a megadományozott gyülekezeten!"